Kúszónövények

org:/klimplanten.jpg

1 - 5 / 5 bejegyzés
Mutasson max.   találatot oldalanként
  • A legtöbb kertészt, magamat is beleértve, ámulattal tölti el a lilaakác fajták sokszínűsége. A lilaakác a borsó (pillangósvirágúak) családjába tartozó számos fás szárú kúszónövény faj általánosan elterjedt elnevezése. A lilaakác tíz különböző fajt foglal magában.

  • A Klematisz kedvelt növény, nem hiába. Ha rálel ennek a gazdagon futó növénynek a díszes bájára, egy teljesen új világ nyílik meg Ön előtt. Buján virágzik.

  • Kúszónövények, futórózsák, gyümölcstermő bokrok, kúszócserjék – számos lehetőség közül választhatunk, hogy a különböző falfelületek, kerítések vagy lugasok megjelenését élénkebbé varázsoljuk. Segítségükkel nemcsak a nagyobb kiterjedésű kertek tehetőek vonzóbbá, de kisebb kertek esetében is kiváló választásnak minősülnek.

  • A lonc (Lonicera) egy Európa, Kína, Ázsia, és Egyesült Államok szerte, tehát rendkívül széles körben elterjedt kúszócserje – pontosabban a kúszócserjék családjába tartozó növény. Nem önmagától kapaszkodó kúszónövény, hanem fák és bokrok köré kell csavartatni, így viszont akár az árnyékot is jól tűri.

  • Úgy tűnik a kúszónövények népszerűsége minden évben egyre nagyobb, ami az elvárosiasodást és az abból adódó kicsike kerteket vagy erkélyeket tekintve nem is csoda. A függőleges kertekkel, vagyis a kúszónövények alkalmazásával helyet takarítunk meg, és ezzel együtt megmarad annak az illúziója, hogy a természetben vagyunk.